Дрехи за детската градина

Дрехи за детската градина

12 декември 2019

Ако детето за пръв път отива на детска градина е добре да бъде с любимите си дрешки в първите дни, за да свикне по-лесно с новата атмосфера.

Дрехите да не са сложни за обличане - напр. с много копчета, качулки и коланчета. Ето защо е препоръчително да  се избират дрешки с ластичета и с по-свободна кройка. Не са практични и блузите с поло-яка - детете трябва да може да облича самостоятелно всичките дрешки с минимална помощ от страна на възрастен. Подбирайте ярки цветове за дрешките и вещите на детето.

За по-хладинте дни е добре облеклото да е компактно и се старайте да се избягват многото пластове дрехи.

Дрехите за детската градина се перат много често и е добре да са от качествени материи и с издръжливи апликации и щампи.

Обувките за дестката градина трябва да са леки и удобни. Желателно е да са с велкро, а не с връзки или с цип. Ако предпочетете пантофки, подбирайте ги да са от такива материали, които да предотвратяват изпотяване на крачетата.

Добре е всички вещи на детето да бъдат надписани или да използвате еднакви етикети или апликации, които да отличават вещите на вашето хлапе.


STEM играчки
18 октомври 2020

Какво е STEM и как, чрез играчките, да запалим децата „Икономиката на бъдещето принадлежи на STEM. Там са всички професии от бъдещето“

прочети още

Ако до преди по-малко от 10 години почти никой не знаеше какво е тротинетка, то в днешно време е нормално всяко второ дете в парка да кара своя скутер.

прочети още

Детските каски за колело са нещо, което обезателно трябва да разгледате при покупката на детско колело, тротинетка или друго возило за детето си.

прочети още

Какво трябва да проверим при избор на детски клуб за рожден ден

прочети още

Един от най-обичаните периоди през годината за децата е зимната ваканция

прочети още

Как да предпазим детската кожа през зимата

прочети още