Детската кожа и зимата

Детската кожа и зимата

10 декември 2019

Всекидневните разходки през студените месеци са изключително важни за доброто здраве и тонус при децата, а освен това имат и закаляващ ефект. Родителите трябва да защитят нежната детска кожа.

При излагане на студ, вятър и сух въздух обикновено пре бебетата и децата се появяват зачервяване и изсушаване, особено по открите части на кожата.

Лицето на детете трябва да бъде защитено с крем, който да е хидратиращ, без алкохол. Ако има добавка, която да съдържа алкохол, кожата може да се пресуши още повече. Кремът трябва да подсигурява комфорт, да има защитен филтър срещу неблагоприятни условия, каквито са студът и сухият въздух, които фактически изсушават кожата. В случая този защитен филтър включва не само слънцезащитен фактор, а и филтър, който е съставен от специфични липиди и компоненти, които се включват в продуктите за хидратация на кожата при децата.

Ако се изпълзват слънцезащитни продукти в студените месеци те трябва да бъдат препоръчани от дерматолог, тъй като слънцезащитните продукти се делят на такива, които са над 3-годишна възраст, и такива, които могат да се прилагат в ранна детска възраст, т.е. преди 3 години.

 

 

Екипът на DoDora.bg не е автор на този текст. Използваме го само с информативна цел!


STEM играчки
18 октомври 2020

Какво е STEM и как, чрез играчките, да запалим децата „Икономиката на бъдещето принадлежи на STEM. Там са всички професии от бъдещето“

прочети още

Ако до преди по-малко от 10 години почти никой не знаеше какво е тротинетка, то в днешно време е нормално всяко второ дете в парка да кара своя скутер.

прочети още

Детските каски за колело са нещо, което обезателно трябва да разгледате при покупката на детско колело, тротинетка или друго возило за детето си.

прочети още

Какво трябва да проверим при избор на детски клуб за рожден ден

прочети още

Един от най-обичаните периоди през годината за децата е зимната ваканция

прочети още

Какво е нужно на детето, когато тръгва за първи път на детска градина?

прочети още